Започва решаваща политическа седмица

0
Очаква се в предстоящите дни президентът да връчи първия мандат
Очаква се в предстоящите дни президентът да връчи първия мандат Снимка: Dunavmost / архив

Очаква се в предстоящите дни президентът да връчи първия мандат

Започва решаваща политическа седмица, като в предстоящите дни президентът Румен Радев вероятно да даде ход на следващата конституционна процедура, свързана с връчването на мандатите. Въпреки това все още не е обявено официално от Президентството кога ще се случи това.

Преди няколко дни Радев заяви, че ще връчи първия проучвателен мандат скоро, но не посочи повече подробности по въпроса. След като ГЕРБ-СДС получат първия мандат, ще имат седем дни да представят проектосъстав на кабинет или да върнат празна папка.

От решаващо значение в процедурата е фактът, че мандатът ще бъде предоставен на кандидата за министър-председател. Все още обаче остава неразкрита тайната за идентичността на човека, когото ГЕРБ-СДС са избрали да бъде техните номинация за този пост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари