Неизвестни са задържали Христо Гешов заради разследването му за незаконно ВиК

1
Чак след като "Зов нюз" свалят материала, журналистът е бил освободен
Чак след като "Зов нюз" свалят материала, журналистът е бил освободен

Разследващият журналист Христо Гешов, който беше в неизвестност цяла нощ, е бил убеждаван от двама мъже да премахне разследването си за незаконното ВиК в Троян от сайта на врачанската медия "Зов нюз", както и от youtube. Чак след като от изданието са свалили материала, журналистът е бил освободен, след което е дал показания в полицията.

Това разказа самият Христо Гешов пред Mediapool.

Главният редактор на "Зов нюз" Мария Димитрова потвърди пред Mediapool, че рано сутринта е получила съобщение по телефона да премахне разследването на незаконното ВиК в Троян.

Димитрова каза, че е свалила предаването от "Зов нюз", но не е успяла да го премахне от youtube по неясни за нея причини. Едва около 15 часа в сряда видеото вече беше недостъпно. "Направихме го, защото цяла нощ не сме спали от притеснение. Знам какво е да те заплашват", каза Мария Димитрова.

Христо Гешов каза, че е добре и вече се намира в родния си град Червен бряг. Той е шокиран от случая.

Изрично уточни, че убеждаването му цяла нощ от неизвестните мъже не е свързано по никакъв начин с разследванията му за общината в Червен бряг, заради които кметът Данаил Вълов беше отстранен от длъжност.

"Профилактирането" на Христо Гешов идва след серия публикации срещу него в изданието "Блиц", свързвано с депутата от ДПС Делян Пеевски. През последните дни това очерняне ескалира с изключително гнусни клеветнически материали, които Христо преживяваше много тежко, каза Мария Димитрова пред Mediapool.

Тя уточни, че след разследването на Христо Гешов за незаконното ВиК в Троян е имало заплахи срещу него и той е получил полицейска защита.

Миналото лято разследващият журналист Христо Гешов беше пребит в Червен бряг, но и до днес извършителите остават неизвестни. Случаят попадна в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света, както и в доклада на "Репортери без граници". 

Към момента няма официална информация по случая от страна на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари