Разследващият журналист Христо Гешов е открит

2
Случаят с изчезването му е от вторник
Случаят с изчезването му е от вторник

Разследващият журналист Христо Гешов, който беше в неизвестност, вече е открит.

В момента той е в полицията в Монтана и дава показания, съобщава Mediapool.bg, позовавайки се на главния редактор на врачанското издание "Зов нюз" Мария Димитрова, за което работи и Гешов.

Случаят с изчезването му е от вторник. Сигналът, че Христо Гешов е в неизвестност е подаден около 15 часа от майка му и сестра му, след като са се обезпокоили, че нямат връзка с него, разказа Димитрова.

Разследвания на Христо Гешов доведоха до обвинения и отстраняване от длъжност на кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Става въпрос за санирането на къщите на топ общинари с европейски пари и раздаване на "топъл обяд" по европрограма на социално слаби от общината от фирма, свързана с кмета на града. 

Последното разследване на Христо Гешов беше свързано с незаконно ВиК в Троян. След него последваха заплахи срещу Гешов и той е получил полицейска защита, каза Димитрова.

По думите ѝ след това разследване срещу Гешов са започнали атаки в сайтове, чиято собственост се свързва с кръга на Делян Пеевски. През последните дни това очерняне ескалира с изключително гнусни клеветнически материали, които Христо преживяваше много тежко и мислеше да се отказва от професията, каза Мария Димитрова.

Миналото лято Христо Гешов беше пребит в Червен бряг, но и до днес извършителите остават неизвестни.

Ето какво е преживял журналистът 

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари