Заплашват журналист със смърт заради скандални разкрития

1
Започнаха с анонимни обаждания. Директно ми се казваше, че “тези глупости трябва да изчезнат от публичното пространство”. Започна псуване и заплахи как ще бъда разчекнат, разказва Христо Гешов
Започнаха с анонимни обаждания. Директно ми се казваше, че “тези глупости трябва да изчезнат от публичното пространство”. Започна псуване и заплахи как ще бъда разчекнат, разказва Христо Гешов Снимка: СБЖ

Журналистът Христо Гешов е получил заплахи след излъчен репортаж във врачанското издание “Зов нюз”.

Гешов е работил върху разследване за незаконна ВиК инсталация в курортния комплекс “Чифлика” край Троян. “Започнаха с анонимни обаждания. Директно ми се казваше, че “тези глупости трябва да изчезнат от публичното пространство”. Започна псуване и заплахи как ще бъда разчекнат”, разказа Гешов пред Свободна Европа.

Според излъчения репортаж фирма на бивш общински съветник, приближен до кмета на община Троян Донка Михайлова, задължава местния бизнес в село Чифлик да подписва договори за наем на тръби. “В курортен комплекс “Чифлика” няма общинска ВиК инсталация, а такава, чиято собственост не е ясна. Защо общината не е изградила ВиК инсталация, така че парите, които плащат хората, да отиват в общината, а не в джоба на частен инвеститор, пита журналистът. Малко след излизането на материала в няколко интернет сайта се появили публикации срещу “Зов нюз”, според чиито твърдения изданието публикува фалшиви новини. Още при заснемането на репортажа екипът бил предупреден, че “ще си има проблеми”, каза пред Свободна Европа главният редактор на “Зов нюз” Мария Димитрова. “Твърдеше се, че някой ни плаща да публикуваме такива разследвания”. “Ако не сваля до половин час предаването си и не спра да ровя по темата, червата ми ще бъдат влачени по троянските улици”. Христо Гешов е получил съобщения с подобни заплахи във Фейсбук.

В момента екипът на предаването подготвя жалба до полицията и планира да сезира прокуратурата, за да я запознае със своето разследване. Кметът на Троян Донка Михайлова, както и Светослав Дочков, за когото се твърди, че събира таксите за ползването на тръбите в село Чифлик, не бяха открити за коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари