Национално признание получи секретарят на читалището в Ценово

1

Секретарят на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово Веска Димитрова получи Годишната награда на Асоциацията „Съвременни читалища“. Призът – почетен плакет, беше връчен по време на годишното събрание на неправителствената структура, което се проведе във Варна.

Високото отличие е признание за приноса на г-жа Димитрова към дейностите на организацията.

По време на срещата беше презентиран проектът „Социално образование на възрастни хора чрез мобилност“, който се финансира по програмата „Еразъм +“ на Европейската комисия. Участниците във форума, както и всички читалища от Варненска област, получиха безплатно и продукта, който бе подготвен при изпълнението на проекта. Това е програма за обучение по английски език на възрастни хора. С нетрадиционни методи – песни, игри и  танци, в групите се усвояват говоримо фрази, цели изречения и типични ситуации за нормалното комуникиране в чуждоезикова среда.

Асоциацията „Съвременни читалища“ е основана през 2004 г., а сред учредителите е духовното средище в Ценово. Тя е лицензирана организация и поддържа система за професионално обучение и информиране. 300 библиотекари от цялата страна вече притежават документ за придобита професионална квалификация, която е съобразена с най-новите изисквания на Министерството на културата. Организацията подпомага своите членове при разработването и реализацията на проекти по национални и европейски програми. В момента в Асоциацията членуват около 40 читалища от цялата страна, които работят по програми за образователно и информационно развитие.

Асоциацията продължава да бъде отворена структура за обединяване на всички читалища от страната, които търсят възможности и нови форми за развитие, за нарастване на ролята и значението на местните общности, предлагат и развиват обучение на възрастни хора“ , сподели по време на срещата нейният председател Георги Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари