НАТО не вижда риск от руска ядена заплаха

0
Конфликтът в Украйна ще бъде продължителен, смята зам-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана
Конфликтът в Украйна ще бъде продължителен, смята зам-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана Снимка: БГНЕС / Архив

НАТО не вижда непосредствен риск Русия да използва ядрени оръжия по време на операцията в Украйна, заяви зам-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в интервю за телевизия Digi24

„Не виждаме елементи от военен характер, които да показват използването на такива оръжия“, каза той, цитиран от БГНЕС

Със загриженост обаче отбелязваме, че реториката по тази тема се засилва и по наша оценка това е по-скоро елемент на психологически натиск както върху Украйна, така и върху населението в страните от НАТО и в демократичните страни. Иначе не виждаме непосредствен риск от използване на такива оръжия“.

Джоана смята, че конфликтът в Украйна ще бъде продължителен. "Ситуацията на територията остава тежка", каза той, съдейки по това как изглежда положението на територията, по сили от двете страни, вероятно конфликтът ще бъде дълъг.

Заместник-генералният секретар на НАТО смята, че в момента няма военна заплаха за Молдова и Грузия. „Но ние предвиждаме провокативни действия под фалшив флаг, за да се създадат трудности не толкова за Република Молдова, колкото за украинските сили в Западна Украйна, близо до Одеса“, добави той. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари