НА ЖИВО: Брифинг за разпространението на Ковид-19

0
Проф. Ангелов: Над 1 милион българи вече са ваксинирани
Проф. Ангелов: Над 1 милион българи вече са ваксинирани Видео: Bulgaria On Air

Проф. Ангелов: Над 1 милион българи вече са ваксинирани

Постигнахме изключително много спрямо други държави. От съседните ни страни постигаме по-добри резултати спрямо строгостта на мерките. Българите си връщаме свободата и нормалния живот. Това каза в началото на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, предаде БНТ. Той отново благодари на българите, които спазват мерките и носят маски.

1382 са новите случаи на коронавирус при направени 14082 теста. Положителни са под 10% от направените проби. В болница остават 7168 пациенти, 697 от тях в интензивни отделения. Починалите с COVID-19 са 96 души, излекуваните - 3013, обобщи данните министърът в оставка. Над 1 милион българи вече са ваксинирани, посочи той.

Заведенията ще могат да използват не повече от 50% от капацитета им, съгласно заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Това е поредна стъпка към разхлабване на мерките, които бяха наложени заради пандемията.

Вече бяха разрешени посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им. Отпаднаха и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари