НА ЖИВО: Брифинг на здравните власти за хода на пандемията и ваксинацията

0
Проф. Ангелов към AstraZeneca: Нямаме нужда от учтивост, а от ваксини
Проф. Ангелов към AstraZeneca: Нямаме нужда от учтивост, а от ваксини Видео: NOVA

Проф. Ангелов към AstraZeneca: Нямаме нужда от учтивост, а от ваксини

"Образно казано ние се надбягваме с вируса и ще видим кой ще финишира пръв. На фона на ситуацията в страната сме изключително неприятно изненадани от фирмата, която трябваше да достави ваксината разработена в Оксфорд". Това заяви на редовен брифинг за разпространението на коронавируса здравният министър Костадин Ангелов.

В него участват министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, изпълнителният директор на Агенцията по лекарства маг. фарм. Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов, директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

"Уважаеми представители на AstraZeneca, нека да съм пределно ясен, нямаме нужда от вашата учтивост, а от ваксини. Нека уговорките да се спазват. На тази бази ние правим всичко, което сме постигнали до този момент", добавя Ангелов.

Имаме тенденция на увеличаване на случаите на новозаболелите с COVID-19, която се отчита за последните 3 дни. Паралелно с това имаме ясна и отчетлива тенденция за увеличаване броя на ваксинираните лица, като за последното денонощие те са над 20 000. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари