МВР - Русе отчита ръст на разкритите престъпления

0
По отношение на най-тежките престъпления - против личността, обстановката в Русенско е спокойна
По отношение на най-тежките престъпления - против личността, обстановката в Русенско е спокойна Снимка: БГНЕС

По-нисък ръст на престъпността в област Русе и увеличаване на разкритите криминални деяния сочи отчетът на областната дирекция на МВР за първите шест месеца на годината, съобщиха от МВР. 

През първото полугодие са регистрирани 1164 престъпления, а за същия период на миналата година - 1334. Най-голям е делът на кражбите. 
Тенденцията при грабежите е за намаляване.

От началото на годината те са 18, а за същия период на 2017 г. са били 26, като разкриваемостта е нараснала от пет на осем престъпления. Деянията са били извършени предимно в областния град Русе, имат уличен характер и не са установени случаи с причинени физически увреждания на пострадалите.

От полицията отчитат, че обстановката по отношение на най-тежките престъпления - против личността, е спокойна. Регистрирани са две убийства, които са с битов характер, като извършителите са установени. 

Нарастват разкритите престъпления, свързани с разпространението на наркотици. Образувани са 45 досъдебни производства и преписки, като са задържани 53 души. Сред иззетите наркотични вещества са 335 грама марихуана, 150 кг канабис - зелена листна маса, 316 грама амфетамин, 50 грама метамфетамин, два грама кокаин, 47 грама хероин, 34 таблетки екстази. 

Анализът показва и намаляване на кражбите на превозни средства. През шестмесечието са регистрирани три и са разкрити две. През миналата година за същия период са били 12, като полицията е установила извършителите на три от тях.

Положителни резултати се отчитат и при разпространението на стоки без платен акциз - конфискувани са 12 653 къса цигари и 245,5 кг тютюн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари