Храна и алкохол се краде от магазини в Русе

0
Ръст на кражбите от хранителни магазини в Русе отчитат от полицията
Ръст на кражбите от хранителни магазини в Русе отчитат от полицията Видео: NOVA

Ръст на кражбите от хранителни магазини в Русе отчитат от полицията

Ръст в кражбите от хранителни магазини регистрират не само в Европа, а и у нас, и по-точно в Русе. Профилът на извършителите е различен - пенсионери крадат храна, тийнейджъри - козметика, а зависимите - алкохол.

70 процента от кражбите на хранителни стоки са извършени от магазини на големите вериги. Един от куриозните случаи е отпреди седмица. Тогава 66-годишна жена е била хваната с колбаси в дамската си чанта на стойност 188 лева. По-късно, когато от магазина върнали записите от видеонаблюдението, установили, че същата жена в продължение на 29 дни всяка сутрин в 7:00 часа е пазарувала от магазина, но безплатно, предава NOVA.

Случаите на кражби от магазини в Русе се увеличават, казват от полицията. През тази година сигналите при тях са 104. Присвоява се както храна, така и скъп алкохол, дори и козметика. Причините са различни, но най-често - липсата на пари, казват от МВР. В повечето случаи стоката се връща на магазина, а заради ниската стойност на откраднатото наказанието е глоба.

Когато парите не достигат, русенци казват, че ограничават пазаруването, но и през ум не би им минало да вземат стока, без да платят. Тези, които опитват да излязат от магазина с неплатена стока, си личали по поведението, казват още хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Америка
    При поредните бунтове във щатите имаше такива вандалски прояви масово в Чикаго. Имаше пуснати клипове в ЮТЮБ от Уебкам запис как влиза говедото да вандалства в магазина и собственика го посреща със пушка и му отнася кухата кратуна. После май го свалиха клипа. Та такива работи със цивилизацията. Тези са дребни кокошкари , има си охрана в магазините , да си пазят стоката, иначе фалират като талпи.
  • 5
    2
    Няма как
    Няма как , която и да е партия да те докара дотука! Честност, достойнство и т.н и т.н. се придобиват в къщи, от мама и тате, през първите 7 години!!! :)
  • 4
    1
    Ivan
    Краде се,да,хората са бедни,нямат пари,от глад се краде,герб,боклуците ни докараха до тук!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари