Живко Коцев: Увеличават се разкритите престъпления от МВР - Русе

2
Главният секретар поздрави служителите от структурата на ОД МВР - Русе
Главният секретар поздрави служителите от структурата на ОД МВР - Русе

Главният секретар поздрави служителите от структурата на ОД МВР - Русе

Живко Коцев поздрави служителите от структурата на ОД МВР - Русе за постигнатите резултати в разкриваемостта на престъпленията за 2023 г., която се е увеличила с над 10 пункта. Макар да има завишение на броя на регистрираните престъпления, служителите на реда в добро взаимодействие с прокуратурата, местната власт и областната управа са показали много добра работа.

Добри резултати са отчетени и по противодействие на престъпленията против личността, където няма неразкрити тежки престъпления – убийства опити за убийства, изнасилвания.

„Има устойчивост на регистрираната конвенционална престъпност, известни резерви се откриват по противодействието на домашното насилие. Престъпленията, които се извършват с агресия, с насилие в семейството, бележат ръст на територията на цялата страна и тук е с около 50 пункта. Това означава, че трябва да се интегрира вниманието на всички компетентни институции, да се работи превантивно, да се изследват условията за тези деяния и да се разгърне много широка превантивна кампания за разясняване правата на гражданите и на жертвите“, каза Живко Коцев, цитиран от Русе Медиа.

Акцентите, които са поставени пред структурата в Русе, са свързани на първо място с повишаване на професионалната квалификация на полицейските служители. „Считаме, че не е на необходимото ниво, а това е процес, който трябва да бъде системен, ежедневен. Всички служители на МВР трябва да бъдат професионалисти, добре подготвени, да имат морал и самосъзнание, че защитават гражданите, че са пазители на гражданското общество“, каза главният секретар.

Сред акцентите са още пътната безопасност и ограничаването на тежките ПТП, мерките срещу производството и разпространението на наркотични вещества, където също се откриват дефицити, както и много широко да се разгърнат всички програми по превенция.

Живко Коцев коментира и темата около Мартин Божанов-Нотариуса. Той потвърди, че има данни за това, че убитият е сменил името си на Ангел Божанов и ЕГН-то си. „Ще проверим всичките тези твърдения, но това не променя факта на неговата престъпна дейност, на скандалите, в които той е замесен. Не мисля, че тази промяна е от значение. Въпросът е какъв е бил подходът от страна на институциите към неговите деяния, към неговите действия, дали са забелязани, какви мерки са били предприемани“, каза Коцев. Той заяви още, че МВР няма информация за спрягания списък с членове на частния клуб СС.

Директорът на ОД на МВР - Русе ст. комисар Пламен Първанов заяви, че приоритетите на областната дирекция не се различават от тези на МВР. Това са противодействие на наркоразпространението, особено покрай учебните заведения, на пътнотранспортния травматизъм, на конвенционалната престъпност.

Особено внимание ще насочим към малките населени медта със самотно живущи хора и към домашното насилие. Там доста усилия ще се положат, да се разпространи сред населението какво се прави, какви са възможностите за защита. Но всичко това става съвместно с гражданите. Ние сме инициаторите, но търсим и съдействие от гражданите“, каза ст. комисар Първанов.

Той сподели, че дирекцията е закупила шумомери, които в момента се калибрират и всеки момент ще бъдат доставени, за да може служителите на реда да бъдат обучени в максимално кратък период. С настъпване на по-топлото време шумомерите ще влязат в експлоатация и ще се ползват за шума по булевардите в Русе и нарушаването на нощната тишина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Пара-шу-тийст
    От както се разведе, или изгони жена му заради прелюбодейство, колегата не е идвал да скача с децата си и/или с най-красивата държавна служителка в града. Новата му, го е фанала за топките и не му разрешава да мръдне, за да не опраши във въздуха следващата му трета съпруга.
  • 1
    3
    Леле и наш "кмет"
    Парашутист кво прави пак при големите, той с никаквите си постижения за Русе? Кмета да обере лаврите от платения пиар, наш бай Ганьо, ама Па Енчо селфито! Що града е тъмен ? В цикъл ли си още или договора е % от дрогата в града ? Кмете смешен си до главния, ти за русенци си никой 00 -градски кенеф - вуниш! БНР същите платини на местно ниво
  • 0
    2
    хахахах
    Полицайчетата ги тресе педерастията, когато им се обадят за Румен Бубянов - рецидивиста, известен ебач на русенски полицаи, се насират от страх да не ги наебе пак и не отиват.
  • 5
    1
    Слушател
    Такива ги слушах 1990 / 1993 г.Работите си вървят по старому на петилетка и през петилетка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари