Мутафчийски: Състоянието на мъжа в „Пирогов” е критично

0
Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа
Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа

Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа

Сериозно се е влошило състоянието на мъжа с коронавирус, който е настанен в „Пирогов”. Това заяви на брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски, предаде NOVA.

„Тази нощ в 12 часа се е наложила интубация на мъжа. Състоянието му върви от тежко към критично. Той вече е на апаратна вентилация. Образните изследвания и лабораторните показатели показват, че има сериозно влошаване на състоянието му и то се определя като критично", каза още той.

Категорично е потвърден и от двете лаборатории положителния резултат на 62-годишната жена, която е медицинско лице.

Тя е седмият случай на заразен с коронавирус в България. Жената е работи в столична болница. За последно е имала контакт с пациенти на 22 февруари. След това е пътувала в чужбина. Присъствала е на два конгреса - в Англия и в Испания. Завърнала се е в родината преди няколко дни. Във ВМА е постъпила с грипоподобни симптоми. "Състоянието ѝ е добро", увери ген.-майор Мутафчийски.

„Тази нощ приехме едно от контактните й лица. Това е жена, която е с грипоподобна симптоматика.  Тя е в стабилно състояние. Днес пробите ѝ ще бъдат изпратени и в двете лаборатории”, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари