Мусфата Карадайъ и Делян Пеевски оглавяват листата на ДПС

0
От пресцентъра на партията казаха, че се очаква листата да бъде регистрирана в понеделник
От пресцентъра на партията казаха, че се очаква листата да бъде регистрирана в понеделник Снимка: Юлия Лазарова / Дневник

Лидерът на ДПС Мусфата Карадайъ ще е водач на листата с кандидати за евродепутати на партията. На второ място ще е депутатът и бизнесмен Делян Пеевски, съобщи сайтът 24rodopi.com.

Депутати от ДПС потвърдиха пред "Дневник", че листата е готова, но отказаха коментар кои са кандидатите. От пресцентъра на партията казаха, че се очаква листата да бъде регистрирана в понеделник, след което и представена пред медиите.

След неуспешния опит да стане председател на ДАНС Делян Пеевски бе кандидат за евродепутат през 2014 г., но отстъпи мястото си на Искра Михайлова. В момента той е депутат в българския парламент, но не ходи на работа.

Според информацията досегашният евродепутат и зам.-председател на партията Филиз Хюсменова няма да е в листата. "Дневник" потърси Мустафа Карадайъ и Филиз Хюсменова, но те не отговаряха на мобилните си телефони.

Избираемите места в листата на ДПС са за Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, но е сигурно, че Карадайъ ще се откаже, пише още сайтът 24rodopi.com.

На пета позиция е Атидже Али – Вели, която е заместник изпълнителен директор в Държавен фонд "Земеделие" с ресор прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони. На шеста - Севим Мусак, която работи в екипа на Групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

Седми е Станислав Анастасов, който през 2014 г. бе избран за министър на околната среда и водите, след като Искра Михайлова стана евродепутат. Сега той е депутат от ДПС. В листата е и бившият министър на финансите в кабинета "Орешарски" Петър Чобанов, който е на единадесето място.

Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. Следват Антоанета Асенова от Младежко ДПС и Гюлфие Арнаудова от села Абланица, община Хаджидимово. След тях са Петър Чобанов (Ямбол), Сузан Мехмедова(Бургас), Синан Пехливанов (Велико Търново), Танер Кабил (Пловдив), Синай Якуб (Хасково), Ертен Анисова (Варна) и Цветан Енчев (София).

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари