"Муле" издало измамниците, заловени на Дунав мост

0
„Куриерът“, който признал че получава 10 процента от пренасяната сума издал мястото и часа на предстоящата среща с „работодателите“ си, след което последвало устройването на капан при изхода на Русе
„Куриерът“, който признал че получава 10 процента от пренасяната сума издал мястото и часа на предстоящата среща с „работодателите“ си, след което последвало устройването на капан при изхода на Русе

Двама изпечени ало-измамници, издирвани за три последователни удара на територията на Стара Загора в началото на годината, при които са били отнети близо 20 бона са задържани на Дунав мост при влизането им в страната от Румъния.

Арестуването на двамата, които се оказали на по 41 и 31 години жители на Горна Оряховица станало възможно след като „пропял“ нает от тях за „муле“ 64-годишен старозагорец.

Възрастният заралия бил хванат на 28 март  при спецакция на полицаи от Града на липите и Велико Търново край стражишкото село Кавлак. От него били иззети 24 544 лв, отнети чрез измама от 82-годишна бургазлийка същия ден, пише Монитор.

Куриерът“, който признал че получава 10 процента от пренасяната сума издал мястото и часа на предстоящата среща с „работодателите“ си, след което последвало устройването на капан при изхода на Русе.

При претърсването на ползвания от измамниците лек автомобил ас иззети 17 800 лв, множество и мобилни телефони и стотици СИМ-карти, част от които на румънски мобилен оператор.

На „румънците“ е наложена с прокурорско разпореждане 72-часова мярка „задържане под стража“, очаква се от съда да бъде поискано постоянна оставяне зад решетките на  41-годишния „тартор“ Васил Паскалев .

Това са първите задържани от началото на годината извършители на телефонни измами на територията на Старозагорска област. Над 20 са случаите на „изгорели“ възрастни мъже и жени, сумата на отнетите пари надхвърля 120 бона.

Междувременно трима извършители на серия от телефонни измами на територията на Казанлък през пролетта на м.г. сключиха споразумения с наблюдаващите досъдебните дела прокурори и получиха ефективни присъди.

22  месеца ще прекара зад решетките 34-годишният Пламен Златев от Горна Оряховица;11месеца   компания в килията ще му прави 25-годишният жител на русенското градче Ветово Янко Янакиев, а 2 години „на топло“ ще бъде 68-годишният габровлия Стоян Данев.

Златев и Данев бяха задържани след сигнал от 21 април м.г. за измама спрямо 79-годишната Г. Ж. и 89-годишната Д. Н.от Казанлък, които мошениците заблудили , че са полицаи и участват в спецакция за залавянето на телефонни измамници.

Три седмици по-късно при влизане от Румъния в България е бил спипан и укрилият се в северната съседка Пламен Златев.

Тройката е осъществила измами спрямо пет казанлъчанки, от които прибрала 72 бона.Всеки от групата имал „тясна специализация“:Данев бил „муле“; Златев действал в ролята на координатор, а най-младият Янакиев навъртал телефоните от Букурещ и „омайвал“ жертвите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари