Моделът ГЕРБ се пропука!

0
Това не е далавера, това е превръщането на една община във феодална структура
Това не е далавера, това е превръщането на една община във феодална структура

„Моделът ГЕРБ не падна, но се пропука-активизирането в полза на Делян Добрев беше подкрепата на „шайката“.

Това каза говорителят на БСП Елена Йончева пред журналисти във връзка с отхвърлянето на оставката на Делян Добрев. Именно тя изнесе скандалните факти за роднинските назначения на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в Община Хасково, довели до неговата оставка от парламента, която днес беше отхвърлена от управляващото мнозинство, предаде Епицентър.бг.

Говорителят на БСП посочи, че не е била изненадана от оставката на Делян Добрев. Тя отчете, че от всякакви трудови и партийни колективи са валели подкрепа за него, което по думите й напомня на едни тоталитарни времена.

„Причината за това активизиране в негова подкрепа според мен се състои в това, че ако един човек от цялата тази схема „ГЕРБ“ падне, това означава, че и другите могат да паднат. Всъщност това беше подкрепата на шайката“. На въпрос дали се притеснява, че ще я съди Делян Добрев, Йончева поясни, че не се притеснява.

„Мен ме заплаши, че ще ме съди министърът на здравеопазването Москов, вицепремиерът Валери Симеонов. Сега ме заплашва г-н Добрев. В момента, в който им бръкнете във всички тези огромни, срамни далавери, в тази омерта, веднага заплашват да ви съдят. Очакват, ако вие не се изплашите, то други да се изплашат“, поясни Йончева.

Депутатката беше категорична, че в ръководството на ГЕРБ има противоборство между лидера Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов по отношение на казуса „Кумгейт“.

Оставката на Делян Добрев е поискана от Бойко Борисов и той го потвърди сутринта“, каза тя.

На въпрос дали се чувства палачът на Делян Добрев и политическият му убиец, тя поясни, че възходът му продължава. Йончева обясни, че твърдението й за изграждането на феодален модел от Делян Добрев, който обсебва всички най-важни постове в общината, е базирано на факти. По думите й да се казва, че изнасянето на факти е мракобесие, означава, че ГЕРБ не са свикнали на това.

„Това не е далавера, това действително е превръщането на една община в един модел „ГЕРБ“. В една феодална структура, където вече няма конкурси. Няма никакво чувство за добро или зло, за справедливост“, коментира Йончева.

Тя поясни, че се е срамувала да ходи в Хасково, заради това мракобесие, както са определяли ситуацията жителите на общината.

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари