Митрополит Наум съслужи в литургия в Румъния

0

На 8 септември 2018 г., Рождество на Пресвета Богородица, Русенският митрополит Наум съслужи в литургия в Музея на селото "Астра" в град Сибиу, Румъния.

Около 3000 младежи, участници в Петата Православна младежка среща, присъстваха на богослужението, песнопенията изпълни хор от младежи-доброволци. Митрополит Лаврентий произнесе проповед за значението на Божията Майка в живота на младежите и девойките. По време на причастния архиереите представители на Поместните православни църкви прочетоха послания от страна на техните църкви.

Митрополит Наум прочете Послание от името на БПЦ до Блаженейшия Румънски патриарх Даниил, в което се казва: „Особено ни радва грижата, която полагате за младежите не само в поверения Ви от Бога виноград, но и в братските поместни православни църкви, в усилията Ви за още по-дълбокото им приобщаване към Тялото на Църквата, към нейния благодатен живот и, в крайна сметка – към Самия Господ и Спасител наш Иисус Христос, Който е „над всичко Глава на Църквата, която е Негово тяло, пълнота на Тогова, Който изпълня всичко във всичко“ .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари