Румънците се поклониха пред мощите на Света Марина в Каран Върбовка

3

Русенският митрополит Наум възглави света Литургия

Русенският митрополит Наум донесе за поклонение в Румъния мощите на света Марина от Каранвърбовския манастир. Това се случи по молба на епископ Галактион на Александрия и Телеорман.

Множество поклонници се стекоха в манастира Пантократор край община Дръгънещ-Влашка, окръг Телеорман, където тържествено бе посрещнат и митрополит Наум, предава Русе Медиа.

От манастира Нямц игуменът архим. Бенедикт Саучук донесе чудотворната икона „Св. Богородица – Лидска“, датираща от VII век. Епископ Галактион се обърна с приветствени слова към поклонниците. При летния олтар „Преображение Господне“ на светата обител бе отслужено тайнството Маслосвет и Молебния канон на св. Мария Магдалина.

Русенският митрополит Наум възглави света Литургия, отслужена на открито върху летния олтар, по случай храмовия празник на манастира. В богослужението взеха участие епископ Севастиан на Слатина и Романац, епископ Галактион на Александрия и Телеорман, братството на светата обител, протойерей Кирил Синев, представител на Българска патриаршия в Букурещ и четирима протодякони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    СОЦиопат
    Грешно преписана статия, с грешно написано заглавие, коментирана от гадарински свине, които хабер нямат от църковните дела. Родолюбци! Продължавайте да работите в полза на румънската пропаганда!
  • 2
    3
    Не може да бъде
    Арабският християнин Милко Пенчев го няма на снимката. Защо ли? Да не би Ханъма Свазелинова да не го е пуснала? Втори развод ли го чака нашия Семепроизводител? Все въпроси, чиито отговори очакваме в официалната ми страница на МЕТААМФЕТИНОВИТЕ.
  • 6
    2
    Покръстен
    Свещениците им, за разлика от нашите, изпълняват религиозната служба по канона, а после отказват да вземат каквито и пари.Пълна противоположност на нашите попове-търгалши. После се е чудим, защо Сан Клемете с гроба на Св.Кирил стана румънска, по решение на Папата.
  • 13
    1
    В религията ...
    Румънците са по-вярващи от българите християни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари