Митрополит Наум раздаде благодатния огън на вярващите

2

Празничната служба бе в храма "Света Петка", но повече русенци се събраха пред църквата "Света Троица"

Русенският митрополит Наум възвести Възкресение Христово тази нощ в обновения храм „Св.Петка“ в Русе, предава Русе Медиа. Заедно със свещеници от Русенската митрополия той донесе Благодатния огън, който раздаде на вярващите.

По традиция събралите се миряни обиколиха три пъти храма, в който празничната служба беше водена от митрополит за първи път от 80 години.

Много повече хора се събра ха тази нощ за Възкресение Христово пред катедралния храм „Св.Троица“, където Тивериополският епископ Тихон донесе Благодатния огън. Пред църквата под звуците на камбаните той възвести Възкресението на Божия син.

Днес от 11 ч., на Второ Възкресение, службата в храма „Св. Троица” ще бъде възглавена от Русенския митрополит Наум и Тивериополския епископ Тихон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ivan
    Какьв огьн бе?Излишни пари за огьн,срамота!Ако има Господ,не трябваше да пуска огьня тази година,на ни накаже хората,има голяма измама с този огьн..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари