Митрополит Емануил отслужи литургия в Русе

2
Съслужиха му Русенският митрополит Наум и Главиницкият епископ Макарий
Съслужиха му Русенският митрополит Наум и Главиницкият епископ Макарий Снимка: Русенска митрополия

Съслужиха му Русенският митрополит Наум и Главиницкият епископ Макарий

На 21 и 22 септември 2023 г. гост на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум беше Негово Високопреосвещенство Птолемаидски митрополит Емануил от Александрийската патриаршия, съобщават от Русенската митрополия.

Митрополит Емануил ще бъде съпровождан от съпровождан от архимандрит Вартоломей - игумен на светогорския манастир Есфигмен, заедно с братя на светата обител и архимандрит Никанор - игумен на Църнигорския манастир.

Сутринта на 22 септември в катедралния храм „Св. Троица“ светата литургия предстоява митрополит Емануил. Съслужиха му Русенският митрополит Наум и Главиницкият епископ Макарий, храмовото духовенство и гостуващите свещенослужители. В края на богослужението архиереите размениха благодарствени слова и възпоменателни дарове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Niemand
    Освен снимки за богослужения тук и там, нищо повече не се публикува и прави за духовния живот на русенци. Пълно духовно мъртвило.
  • 0
    2
    Кор за всички в Дунавмост
    Много интересна граматика е приложена в написването на текста на тая статия.
  • 0
    1
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Свободата не ще литургия, иска Караджата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари