Microsoft официално обяви цените на Windows 10

0
Потребителите с Windows 7 ще могат да се обновят към пет различни версии на новата ОС
Потребителите с Windows 7 ще могат да се обновят към пет различни версии на новата ОС

Microsoft съобщи цените на различните редакции на операционната система Windows 10. Версията Home ще струва 119 американски долара. Същата е цената и на обновяването от Windows 8.1 към Windows 10 Home. Версията Windows 10 Professional струва 199 щатски долара. Пакетът Windows 10 Pro Pack за преход от Home към Professional е с цена 99 американски долара.

Информацията, която в края на миналата седмица бе подадена от Интернет-магазина Newegg, за съжаление се оказа невярна, понеже магазинът публикува по-ниски цени за операционната система - $104 и $149. Датата също не бе точна - бе посочена начална дата 31-ви август, но Microsoft официално съобщи, че ОС Windows 10 ще излезе на 29-ти юли тази година. От тази дата потребителите могат да изтеглят операционната система и от тази дата ще започне продажбата на компютърни устройства с предварително инсталирана ОС Windows 10.

Microsoft изясни въпроса, до какви версии ще могат да се обновят потребителите с ОС Windows 7 и 8. Потребителите с Windows 7 ще могат да се обновят към пет различни версии на новата ОС, а потребителите с Windows 8 могат да обновят до две версии на новата Windows 10.

До Windows 10 Professional обновяване може да стане от Windows 7 Professional и Ultimate, както и от Windows 8.1 Pro и Pro for Students. От Windows Phone 8.1 може да се направи преход към Windows 10 Mobile.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари