Започна нов голям ъпдейт на Windows 10

0
Файловият мениджър вече може да е черен
Файловият мениджър вече може да е черен

Файловият мениджър вече може да е черен.

В съответствие със стратегията на Microsoft два пъти годишно да прави големи обновявания на Windows 10 с цел добавяне на нови екстри, вече е наличен ъпдейтът October 2018 за операционната система. Той я надгражда от версия 1803 на 1809.

Какво променя този ъпдейт?

На първо място се подобрява синхрона на работа между Windows-компютрите и мобилните устройства с Android или iOS. Добавено е ново приложение, наречено Your Phone, целта за което е да се превърне в своеобразен портал към съдържанието на телефона. Програмата позволява синхронизацията на снимки и текстови съобщение и засега работи основно с Android-устройства.

Добавена е и възможност, когато копираме текст от програма, работеща на един компютър, да можем да го поставим в програма, която е стартирана на друго устройство – информацията се изпраща през облака. Ще е нужно обаче да сме вписани в своя Microsoft-профил.Файловият мениджър вече може да е с черен фон – нещо, за което потребителите настояват, откакто за първи път беше представен тъмния режим на Windows.

Как да получим обновяването още сега?

Най-лесният начин е да влезете в настройките на Windows, да изберете менюто Update & Security, след което просто да натиснете бутона за проверка за обновявания. Операционната система сама ще се надгради за 2-3 часа.

Ако случайно тя не открива ъпдейта, има специална за целта програма на Microsoft, която ще изпълни задачата да обнови Windows.

Как можете да отложите ъпдейта?

Тъй като всяко голямо обновление на Windows носи значителни проблеми, това увеличава вероятността да се сблъскате с проблеми. А можете просто през идните дни да нямате време да чакате часове вашата операционна система да се обнови. Именно поради тези или други причини може би е добра идея да отложите изтеглянето и инсталирането на ъпдейта.

Това може да стане по следния начин: влизате в настройките на Windows, избирате Update & Security, след което Advanced Options. Там има част, озаглавена Choose when updates are installed, откъдето можете да зададете с колко дни да се отлагат обновленията на Windows.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари