Лекарите в Ковид отделение в чешка болница не носят защитни облекла повече от година

0
Тази практика продължава въпреки разпространението на по-заразния вариант Омикрон на коронавируса
Тази практика продължава въпреки разпространението на по-заразния вариант Омикрон на коронавируса Снимка: iStock

Лекарите, грижещи се за болни от ковид в университетската болница в Прага, от една година са спрели да носят защитни облекла.

Тази практика продължава въпреки разпространението на по-заразния вариант Омикрон на коронавируса, разкри вчера представител на здравното заведение, цитиран от Франс прес и БТА.

Лекуващият персонал на болницата носи само маски и ръкавици, а само понякога се слагат найлонови престилки при контакт с пациентите.

"Отказахме се от защитните костюми преди година, защото те улесняват разпространението на бактерии, на вируси и на плесени сред пациентите, което увеличава смъртността", заяви пред АФП Мартин Балик, главен лекар отделението по интензивни грижи.

"По време на епидемията започнахме да приемаме пациенти, носители на силно резистентни бактерии, каквито не сме срещали преди", каза началникът на отделението Ян Блаха. "В един момент смъртността при пациентите се увеличи от 6 на 8 процента. Когато персоналът ни се ваксинира или оздравя след ковид, спряхме да носим защитни униформи и процентът намаля", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари