"Лъвовете" се бориха, но Германия сложи край на олимпийската мечта

0
Волейнационалите ни отстъпиха с 1:3 в Берлин
Волейнационалите ни отстъпиха с 1:3 в Берлин Снимка: cev.eu

Волейнационалите ни отстъпиха с 1:3 в Берлин

Мъжкият национален отбор на България по волейбол загуби с 1:3 (20:25, 23:25, 25:20, 23:25) гейма от Германия в полуфиналите на европейската олимпийска квалификация и се прости с мечтата си за Токио 2020. В легендарната берлинска зала "Макс Шмелинг" домакините показаха по-здрави нерви в ключови моменти и се класираха за финала. Там съперник на Бундестима ще бъде Франция. По-рано днес "петлите" направиха впечатляващ обрат за крайното 3:2 срещу Словения, съобщи bTV.

Домакините поведоха с 9:6 в първия гейм след грешка на Цветан Соколов, след това и на Тодор Скримов. Тимът на Андреа Джани увеличи преднината си до 6 точки при 11:17. Последва серия от сервис на Георги Сеганов и разликата се стопи до 19:20. Германците обаче показаха по-здрави нерви и подобриха посрещането си, заради което затвориха частта с 25:20.

Добрата игра на Бундестима продължи и през втория гейм. Германците бяха отлични на сервис и блок, което им позволи да дръпнат с 5 точки. Пранди направи три смени, пускайки в игра Розалин Пенчев, Добромир Димитров и Велизира Чернокожев. Това почти доведе до обрат. Стигна се до 17:18, после 20:21 и 23:24. За съжаление, домакините се възползваха от първия си геймбол.

Третата част бе равностойна, но при 19:18 отлични сервиси на влезлия с тази цел Скримов донесоха на "лъвовете" три точки аванс. В крайна сметка тимът ни успя да затвърди и увеличи преднината си, за да спечели гейма с 25:20.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Съставите

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро

ГЕРМАНИЯ: Лукаш Кампа, Георг Гроцер, Кристиян Фром, Денис Калиберда, Тобиас Крик, Антон Бреме - Маркус Щоервалд-либеро

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари