Корнелия Нинова: Цената на едно и също лекарство в държавните и в частните болници е с разлика от 700%

2
"ГЕРБ внесоха корупцията в законите и така я превърнаха в ненаказуема, добавя Нинова
"ГЕРБ внесоха корупцията в законите и така я превърнаха в ненаказуема, добавя Нинова Видео: NOVA

"Уважаеми колеги от "Има такъв народ", вие вече сте системна партия".

Това заяви Корнелия Нинова на първото заседание на 46-тото Народно събрание.

"ГЕРБ внесоха корупцията в законите и така я превърнаха в ненаказуема. Цената на едно и също лекарство в държавните и в частните болници е с разлика от 700%, защото те приеха закон, според който частните болници не са длъжни да правят търгове", продължи Нинова.

Изправени сме пред четири държавнически предизвикателства, а не партийни, и само от нас зависи дали ще ги преодолеем, или ще тласнем страната в политическа криза, заяви лидерът на БСП .

"Първото е, че сме избрани при най-ниската избирателна активност и това е знак към всички ни", посочи Нинова. Според нея това е задължение да се компенсира ниската легитимност с много и смислена работа за повишаване на доверието към парламента.

"Второто е, че имаме силно фрагментиран парламент, отбеляза тя и посочи, че е необходим диалог, но за съжаление той не съществува и предварително е миниран с разделителни линии като протестни срещу партии на статуквото. Това е грешка, червената линия не е системни-антисистемни партии, а такива, които имаме воля да променим стария модел на управление, и такива, които искат да го запазят или да го скрият зад имитация на промяна", каза Нинова.

"Третото предизвикателство е стабилно правителство, а четвъртото - да доразградим стария модел на управление и да съградим нов", заяви Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари