Проблемът е, че истините за ГЕРБ ги говори Корнелия Нинова

3
Проф. Кьосев: "БСП лъжат, дори когато казват истината"
Проф. Кьосев: "БСП лъжат, дори когато казват истината" Снимка: БГНЕС

"БСП иска вот на недоверие. Мотивите са убийствени. В тях има истини, които всички знаем. Само че ги изрича една корупционно-клиентелистка партия, не по-различна от ГЕРБ. Не вярваме на крадец, който вика "дръжте крадеца!"

Това коментира  проф. Александър Кьосев за Дойче веле. Ето и пълният текст: 

Слушах Корнелия Нинова да излага мотивите на внесения от БСП вот на недоверие - убийствени. Докладът детайлно описва шест стълба на корупционно-клиентелистката мрежа ГЕРБ: опорочено законодателство, създаващо условия за корупция, превзети институции, привидна борба с корупцията, множество безсмислени антикорупционни звена, които не правят нищо, корумпирани или некомпетентни изпълнители на решенията, купени и контролирани медии, липса на истински съдебни санкции и справедливи наказания, насаждане на страх и усещане за безалтернативност в населението. След нея, по-младите бесепари, макар и несмело, споменаха дори Иван Гешев като бухалка на настоящата власт.

Защо не може да се вярва на тази партия

Истини, които всички знаем. На които депутати от ГЕРБ отговориха слабо, но с привична наглост и с привични опорни точки. Пробелмът е, когато истините ги говори Корнелия Нинова, която седи начело на една не по-различна корупционно-клиентелистка мрежа, оглавявана от БСП (но по-малка, по-жалка и разпадаща се), носеща на плещите си различни исторически вини от далечното и близко минало.

И че ако има млади и разумни глави там, те или не могат, или не искат да я махнат и да променят своята партия.

В този смисъл от БСП лъжат, дори когато казват истината. Те не следват нормите на собствената си критика към други - не ги прилагат към себе си. Иначе отдавна да се бяха реформирали, а може би и разформировали. Те пречат в България да се роди истинска левица. Не вярваме на крадеца, когато вика "дръжте крадеца"! БСП няма бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари