Корнелия Нинова: Моделът ГЕРБ е вече пропукан

0
Според нея ударно по бързи процедури се слагат нови ръководства с нови мандати на ключови държавни дружества, започнала е и смяна на директори на болници, както ускорена процедури на продажба на болници
Според нея ударно по бързи процедури се слагат нови ръководства с нови мандати на ключови държавни дружества, започнала е и смяна на директори на болници, както ускорена процедури на продажба на болници Видео: БНТ

"Моделът ГЕРБ е вече пропукан и предприемат действия да се окопават във властта и да залагат мини през следващото управление"

 Заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление от централата на партията, предаде БНТ. Според нея ударно по бързи процедури се слагат нови ръководства с нови мандати на ключови държавни дружества, започнала е и смяна на директори на болници, както ускорена процедури на продажба на болници.

Причината за изявлението на Нинова обаче, по думите й, е утрешното заседание на Министерски съвет, на което "управляващите се готвят да отложат плащанията на концесионера на Летище София за 10 години, но да го допуснат да управлява летището и да се ползва от правата си, включително събиране на такси и увеличаване цена на билета".

"Ние 4 години се борим срещу тази сделка, но не ни стигаха гласовете. Ето защо днес, за първи път и официално се обръщам към "Има такъв народ", "Да, България" и "Изправи се! Мутри вън!" - ако препотвърждавате предизборните си ангажименти за промяна на модела, нека да направим още днес с категорични позиции и да спрем решенията на МС утре", каза Нинова.

По думите ѝ това правителство няма нито морално, нито политическо право да взима такива ключови решения.

Според Нинова концесията на Летище София е огледало на модела на паралелната държава, срещу която БСП се бори. "В тази сделка е събрано отказ от защита на национален интерес и на стратегически обект на националната сигурност - лобизъм и задкулисие", каза още Нинова.

Вчера цялото Изпълнително бюро подаде оставка, а Корнелия Нинова запази поста си. "Бях избрана само преди 6 месеца с голямо мнозинство в партията, но по-важното е, че предстои формирането на парламент", аргументира решението Нинова.

По думите ѝ основната задача на БСП е била да се разбие "Модела ГЕРБ". След тези избори ГЕРБ не може повече да управлява и Борисов повече няма да е премиер, коментира в първата си публична изява след изборния ден лидерът на БСП. Тя бе категорична, че БСП няма да подкрепят никакво правителство, предложено от ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари