Комитски събор в село Червена вода

3
Специалният гост Каракачанов не пропусна да коментира важни политически теми
Специалният гост Каракачанов не пропусна да коментира важни политически теми Видео: Русе Медиа

Черешовото топче гръмна по време на Втория комитски събор, организиран на поляната в Червена вода, където се събраха стотици малки и големи в народни носии.

Чевермета с агнета, пушки, стрелба с лък и револвер бяха малка част от атракциите, които радваха гостите, предава Русе медиа. Патриотични песни пресъздаваха атмосферата от времената преди Освобождението, а специален гост на празника бе вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Макар поводът на посещението му да бе друг, Каракачанов коментира и актуални политически теми, сред които и подадените оставки на тримата министри заради катастрофата край Своге. Според лидера на ВМРО оставки с цел да се успокои обществото не са решение на проблема. Още повече, когато става дума за пътни инциденти.

Лично аз смятам, че не е необходимо да бъдат жертвани професионалисти, защото между тия хора има и професионалисти, които трудно може да ги замениш с по-добри. Да режеш главата на един министър само, за да успокоиш обществото, а и всъщност за какво да го успокоиш?

Не може хората да не спазват правилата за движение, да карат пияни, да карат с превишена скорост и да им е виновно правителството. Какво да направим повече? Глобите станаха много по-високи, наказанията строги, включително затвор. Е, добре, ако един човек няма акъл в главата и реши да пие и да кара, и кара с превишена скорост, кой му е виновен. Може ли на всяко кръстовище, във всяко село, пред всяка кръчма да има полицай?“, заяви Каракачанов.

Лидерът на ВМРО коментира и варианта за предсрочни избори като липса на отговорност от страна на политиците.

За съжаление в България партиите, които са в опозиция, без значение кои са те, от първия ден започват да се заемат да свалят властта с амбицията „стани да седна“. Е, нали го гледахме тоя филм 28 години. То не бяха седесари, то не бяха социалисти, то след това не бяха монархисти , то след това какво ли не се изредиха.

Хайде малко от малко този, който е на власт, да има отговорност пред хората. Защото примерно на Корнелия Нинова и на някои други хора от БСП им се иска час по-скоро да дойдат във властта, трябва ли да хвърляме държавата в анархия? През година и половина -две – избори. Нали се сещате, че при всеки едни избори слагаме служебно правителство, което е с ограничени правомощия и държавата шест месеца на практика не работи.

Е, на две години, ако шест месеца не работи държавата, това добре ли е, за кого е добре? Така че аз винаги съм казвал, крайно време е да се държим малко по-национално отговорно, за да си свършим работата. Тогава и хората ще оценят, че опозицията струва нещо, ще преценят дали управляващите са свършили работата си“, каза още Каракачанов.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари