Кметът на Русе: Тези хора подиграват ли ни се?!?

8
Кметът: "Вчера, в деня, в който настойчивостта ни доведе в Русе професионалното ръководство на МОСВ и взехме решение за проверки по всички предприятия, смрадта им пак заля града"
Кметът: "Вчера, в деня, в който настойчивостта ни доведе в Русе професионалното ръководство на МОСВ и взехме решение за проверки по всички предприятия, смрадта им пак заля града" Снимка: Dunavmost, архив

"Тези хора подиграват ли ни се?!? Вчера, в деня, в който настойчивостта ни доведе в Русе професионалното ръководство на МОСВ и взехме решение за проверки по всички предприятия, смрадта им пак заля града! На центъра, пред Театъра, се усещаше ужасно познатата на всички ни миризма"

Това  пише кметът на община Русе Пенчо Милков в личния си фейсбук профил. Той е афектиран не само защото лично е усетил поредното обгазяване на въздуха в града, но и заради многобройните сигнали, получени в общинска администрация.  Ето и целия му пост: 

 

Въпреки, че вчера в града пристигнаха двама заместник-министри от Министерството на околната среда и водите, това не попречи  на замърсителите отново да отровят русенци.

Всяка вечер около 20:00 часа из центъра и голяма част от кварталите, започва да се усеща неприятна миризма на изгорял бакелит.  Все повече жители на града, особено сред децата, проявяват симптоми на алергични пристъпи - сърбене на очи и нос, парене и сухота в гърлото, необяснима хрема. Тези оплаквания се появяват само когато започне обгазяването на Русе

Преди време министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро, както и новият директор на РИОСВ Русе, обясниха, че лошата миризма не означавало непременно замърсяване на въздуха. Интересно как биха интерпретирали алергичните или астматични пристъпи на русенци, които се появяват точно когато въздухът замирише на бакелит?

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари