Кметът на Русе ще има право на реплики към съветниците, омбудсманът - на изказвания

2
Това предвиждат промените в Правилника на Общинския съвет-
Това предвиждат промените в Правилника на Общинския съвет-

Промени в Правилника на Общинския съвет-Русе ще дават повече възможности за реакция на кмета на общината и на бъдещия обществен посредник.

До момента единствено в чл. 85, ал. 2 е регламентирано, че председателят на Общинския съвет дава думата за изказване на кмета на общината по негово искане или на посочен от кмета представител на общинска администрация.

Промените предвиждат кметът на общината да има възможност освен да прави изказвания, така и да има право на реплики и дуплики.

В сега действащия правилник не е предвиден ред, по който общественият посредник да взема думата по общественозначими въпроси и по въпроси, отнасящи се до неговите компетенции. Ето защо се въвежда нова регламентация и се предостави възможност общественият посредник да прави изказвания, реплики и дуплики.

Пълният текст на Проектонаредба относно приемане Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация е качен на сайта на Общински съвет-Русе.

Всички граждани могат да предоставят мнение, предложения и становища в срок до 12 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари