Русе отново остана без омбудсман

1
Общинският съвет отново не успя да направи категоричен избор за обществен посредник на Русе
Общинският съвет отново не успя да направи категоричен избор за обществен посредник на Русе

Общинският съвет отново не успя да направи категоричен избор за обществен посредник на Русе

Беше избрана 7-членна комисия с председател Пламен Цветков, която отговаряше за спазването на всички процедурни правила по гласуване за избор на обществен посредник.

След проведено тайно гласуване кандидатите Милена Цонева, Валентин Димитров, Ина Райчева и Мариян Димитров не събраха достатъчен брой гласове. Необходими бяха 34 гласа, но най-много получи кандидатът Валентин Димитров – 24 на брой. След него застана Ина Райчева с 15 гласа, а Милена Цонева и Мариян Димитров си разделиха по 4 гласа. С това Община Русе няма да има обществен посредник за пети пореден път.

Кворумът за днешното 26-о заседание на Общинския съвет се състои от 49 общински съветници, като двама от тях са пуснали невалидни бюлетини в урната.

Въпреки процедурните правила, които бяха приети непосредствено преди гласуването за местен омбудсман, и избора на комисия, която да проследи целия процес, общинските съветници не се обединиха около общо решение за това кой да заеме длъжността обществен посредник на Община Русе.

Следващата процедура за избор на обществен посредник ще бъде стартирана още през този месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук