Каква е съдбата на дупките по "пътя на Марс"

0
Искрен Веселинов и Галин Григоров са се ангажирали активно с проблема, но всичко зависи от АПИ и министерствата
Искрен Веселинов и Галин Григоров са се ангажирали активно с проблема, но всичко зависи от АПИ и министерствата Видео: Русе Медиа

Съдбата на дупките по пътя Русе - Кубрат, който не е ремонтиран основно повече от 30 години, продължава да тъне в неизвестност.

Въпреки че областният управител на Русенска област Галин Григоров и председателят на парламентарната комисия по регионално развитие Искрен Веселинов са се ангажирали активно с проблема, всичко си остава в ръцете на Агенция „Пътна инфраструктура“, регионалното и финансовото министерства.

През следващата седмица Галин Григоров и областният управител на Разград ще имат среща в Кубрат с протестиращите и недоволни жители на селата Червена вода и Тетово и град Кубрат. „Хората са в пълното си право да протестират“, коментира Григоров, предаде Русе Медиа.

Проектът за пътя е вкаран като приоритет в АПИ, а при възможност за финансиране би могло още тази година да започне ремонт на отсечката Русе - Тетово. В момента усилено се запълват дупки, но това само закърпва временно положението.

Искрен Веселинов обясни, че пътят е включен в списъка на проекти по Оперативна програма „Регионално развитие“, но трябва да се финансира със средства от държавния бюджет. В момента проектът се преглежда, но през изминалите няколко години цените са се променили и се налагат корекции. „Надявам се да успее да стане, но това ще се случи след санкция на МРРБ и финансовото министерство“, коментира Веселинов.

Колкото до обжалването на поръчката за Русе - Бяла - Велико Търново, следващото заседание по делото ще е в края на септември, когато се чака становище на експерти за потенциалното замърсяване на водопадите в района. „За мен това е пореден случай на злоупотреба от страна на екоорганизациите, които използват физически лица, за да стопират важни проекти“, каза още депутатът от ВМРО.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари