Как преминава BMW на ограничение 50

0

Принципно, Законът за движение по пътищата би трябвало да е еднакъв за водачите на МПС, но у нас, както е добре известно, той съвсем не се спазва от всички. От КАТ обаче полагат все по-големи усилия да ограничат нарушенията, като вече налагат доста прилични глоби, предаде Факти.бг.

Монтират се и повече стационарни камери, а нарушителите се "ловят" и с т.нар. мобилни камери. Точно такъв е случаят с баварската "тройка" от снимките. Това софийско BMW 3er (E90) е засечено от мобилна камера на КАТ, която отчита скорост от 120 км/ч. при ограничение от 50 км/ч.

Наказуемата скорост е 116 км/ч, което означава, че шофьорът на BMW-то превиша максимално разрешената скорост с 66 км/ч. За това нарушение, което се случва преди месец на ул. "Пернишко шосе" в района на Владая, на водача се налага глоба с електронен фиш в размер на 450 лв.

Понеже нарушението е извън населено място, Законът не предвижда отнемане на свидетелството за управление за определен срок, нито отнемането на контролни точки от талона на водача. Така нарушителят със софийското BMW от снимките ще се размине само с парична глоба

.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари