Как инфарктът може да промени един човешки живот

0
Когато влязла в болницата лондончанката разбрала какво е почивка и спокойствие
Когато влязла в болницата лондончанката разбрала какво е почивка и спокойствие

Лондончанката Естер Станхоуп водила изключително напрегнат живот и на 45 години си докарала инфаркт

Болестта преобръща живота й и тя коренно променя ежедневните си навици. През 90-те години жената започнала работа в телевизията. Тя признава, че е работила неуморно и почти не е почивала, разкрива zdrave.to

След като родила две деца, Станхоуп започна да обмисля дали да не започне да тренира във фитнес зала. Работният й график обаче бил толкова натоварен, че не можела да намери време за спорт и изкарвала всички болести на крак.  През 2011 г. жената решила да отвори собствен бизнес и станала още по-заета.

„Просто не можах да откажа на нито един клиент. Наслаждавах се на това, което правя, но скоро започнах да осъзнавам, че поемам твърде много“, разказва тя.

През юни 2017 г. Станхоуп седяла на летището в очакване на поредната командировка до Амстердам. Изведнъж жената осъзнала, че не може да диша и усетила тежест в гърдите си. След завръщането си у дома получила същите симптоми няколко пъти. Тогава снахата на Станхоуп я принудила да отиде на лекар. Кардиологът информирал жената, че е претърпяла инфаркт и ѝ предложил да бъде хоспитализирана.

За първи път от години Станхоуп прекарала една седмица, като си почива от притесненията и стреса. Това я накарало да разбере как изтощава тялото си и започнала да води здравословен начин на живот.

Сега жената отделя много време на себе си и здравето си. Тя се отказала от пушенето, записала се на фитнес и  има съвсем ново ежедневие. Станхоуп изостави някои от своите проекти, научи се как правилно да разпределя времето и да си позволи да си почине.

За това тя е благодарна на болестта, която се превърна в повод за нея да преразгледа възгледите си за живота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари