Как да решите проблема с дупките в стените

0
Прочетете за 7-те страхотни трикове, при които можете да използвате сол
Прочетете за 7-те страхотни трикове, при които можете да използвате сол Снимка: thesweethome.com

Не съществува кухня в света, която можем да си представим без сол.

Знаете ли, че освен за готвене, солта също може да се използва за много други неща?

Прочетете за 7-те страхотни трикове, при които можете да използвате сол:

  • Почистете мазнините от кухненските съдове – чугунените тигани и съдове за готвене могат да се почистят от мазнините с паста, направена от сол и малко вода – нанесете пастата  и избършете с хартиена салфетка.
  • За почистване на ютията - вземате 2 супени лъжици сол и 1 супена лъжица вода. 

Разбърквате ги в пластмасова купичка и намазвате металната основа на ютията. Оставяте за десетина минути и избърсвате с памучна кърпа и повърхността заблестява.

  • Потушете запалилите се мазнини – дръжте бурканче със сол до печката или фурната. Ако се запали мазнината за готвене, не изливайте отгоре вода, защото ще започне да пръска – използвайте сол, която намалява температурата и спира достъпа на кислород до огъня.
  • Запушен канал  - сипете чаша сол, смесена с вряла вода в канала на кухненската мивка или мивката в банята. Този разтвор ще премахне лошите миризми и ще почисти натрупванията по тръбите. Използвайте често.
  • Дупките в стените – за да запълните малките дупки в стените, например от пирони, смесете 2 супени лъжици сол с 2 супени лъжици царевично нишесте, добавете вода и смесете до получаване на паста. Нанесете върху дупките и оставете да изсъхне.
  • За премахване на петната от пот по дрехите – смесете 4-5 супени лъжици готварска сол с 3 литра гореща вода и нанесете сместа с гъбичка върху петната от пот, докато те се обезцветят и изчезнат.
  • Запазете цветята свежи – щипка сол, добавена към водата във вазите с цветя ще поддържа по-дълго време свежестта на растенията. Същият ефект можете да постигнете с щипка захар или таблетка аспирин
Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари