5 трика за по-бързо почистване на повърхности

1
Доколко са ефективни - проверете сами
Доколко са ефективни - проверете сами

Тези трикове определено ще се харесат на домакините, които не обичат продължително да вършат досадната домашна работа и единственото им желание е да почистят възможно най-бързо и да се занимават с нещо по-интересно и продуктивно, пише Актуално.

1. Превръзка за почистване на пода

Дамска хигиенна превръзка може лесно да се прикрепи към пластмасов моп и при нуждс бързо да избършете пода. Превръзката абсорбира безмилостно всичко, което се изпречи на пътя ѝ.

А уловката е, че след почистване тя може да се изхвърли в кошчето, вместо да се мокри парцал, да се изцежда и да се изплаква. Хитро измислено и лесно приложимо.

2. Хартиена кърпа за борба с мазнините

Ако не искате да миете пластмасови кутии на ръка, можете да поставите хартиени кърпи в тях, да добавите препарат за миене на съдове и да разклатите енергично.

След 3 минути кутията ще трябва само да се изплакне под течаща вода. Препаратът ще омекоти мазнината и хартията ще я абсорбира. Всички добре знаем колко е трудно да се отмие по традиционния начин мазнината от пластмасовата кутия. Така ще спестите не само енергия, но и доста вода и препарат.

3. Направете тоалетната самопочистваща се

Мързеливите домакини не обичат да почистват тоалетната чиния, така че се тремят да направят и този процес по-лесен. Те наливат препарата през нощта, а сутринта просто минават по стените на чинията с четката и натискат бутона за водата. Тоалетната става искрящо бяла и не се налага да губите време с нея.

По същия начин мързеливите домакини почистват перфектно и банята.

4. Солта почиства ютията

Постелете дъската си за гладене с хартия и поръсете малко сол върху нея. Загрейте ютията и я прекарайте по повърхността със солта, така че да можете лесно да почистите повърхността на ютията от жълтите петна.

5. Използват оцет за отлаганията по крановете

За да не почиствате крановете, можете да изсипете оцет в найлонов плик, да го „поставите“ върху крана и да го закрепите здраво с ластик. След няколко минути оцетът ще разтвори натрупалите се варовик и ръжда.

По същия начин мързеливите домакини почистват крановете на душовете.

В общи линии, за да имате чист дом, не е нужно да отделяте много време. Достатъчно е правилно да организирате времето си и да използвате верните продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    русенец
    Тази статия е написана от някой, който никога не е почиствал нито ютия, нито тоалетна, нито кранове. Искам да го видя как ще чисти със сол ютия, с незалепващо покритие примерно и колко трябва да му е мръсна тоалетната чиния, че да не може да я измие за 60 секунди.
  • 2
    1
    Мунчо
    Да не бъркаме мързела с находчивостта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари