"Изкормиха" електрическа тротинетка в Русе

9

Само седмици след като и в Русе пуснаха електрически тротинетки за споделено ползване, вандалските прояви вече са налице 

Изпочупени тротинетки са забелязани в централните части на града. Според русенци вероятно става дума за целенасочени действия по трошене на електрическите превозни средства.

Една от тротинетките е зарязана изпочупена в Парка на младежа, а на много други места са захвърлени безразборно. Възможно е тротинетка да бъде счупена при инцидент, но в конкретния случай, по-скоро става дума за вандалски акт. 

По принцип тротинетките трябва да се оставят на определените за целта точки, но ако водачът я спре на друго място, екип има ангажимента да ги локализира по джипиеса и да ги прибере. Вечер трябвало да се прибират, за да се зареждат.  

За да използват тротинетката, потребителите трябва да изтеглят мобилно приложение на своите смарт телефони, да създадат профил и да въведат банкова карта, през която се извършват плащанията.

Цената за услугата включва 1,20 лв. първоначална такса за отключване на скутера и по 0,25 лв. за всяка минута каране. Много русенци определиха цените като доста високи, защото се доближават до тези на таксиметровите услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    17
    Русенец
    Тротинетките са на частна фирма, която няма нищо общо с община Русе. А относно потрошаването им, за жалост очаквано. Дори да не ти харесват и да не искаш да ги ползваш, трябва ли да ги разбиваш?
  • 3
    16
    Някой
    Поредната тъпа идея на община Русе да се напечели! Не наялите се тъпо-идиоти от общината за пореден път решиха да се напечелят , като похарчат парите на данъкоплатците за тази тъпа идея - споделено ползване ! Нормално е да си намират тротинетките изкормени след като наводняването на потребителите с ел. тротинетки пречи на продажбите на тази хитова стока в града. Единственото им решение за налагане на пазара е да продължат да наливат ел. тротинетки за споделено ползване и да не мрънкат. Така все някога ще излязат на печалба, че даже може и някой лев да свият , което в основната им цел.
  • 8
    15
    до 14
    Мангал, ти в Селяметя ли си учил български? Защото нещо не ти се разбира.
  • -3
    14
    do 12
    Sally, vurvi v kuhnqta nagotvi edni svinski rebra kurvo debela, ne stiga che ne rabotish ami i ne gotvish
  • 6
    13
    Дани Каназирева
    Ебал съм му ммата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари