Иван Гешев: Живея в държавен имот по препоръка на всички служби за сигурност

0
Той обаче избегна конкретен отговор и обяснение дали този имот наистина е в резиденция "Бояна"
Той обаче избегна конкретен отговор и обяснение дали този имот наистина е в резиденция "Бояна" Снимка: Канал 3

Главният прокурор Иван Гешев обяви в интервю за "Нова телевизия", че живее в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност

Повод за коментара му станаха внесени в Министерския съвет въпроси на инициаторите на протестите от Отровното трио за това на какво основание той живее в резиденция "Бояна".

"Аз живея в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Казвам - всички български служби за сигурност, включително и Националната служба за охрана. Семейството ми плаща наем на пазарни цени и мисля, че това е достатъчно. Под този храст няма да излезе заек", каза Гешев. Той обаче избегна конкретен отговор и обяснение дали този имот наистина е в резиденция "Бояна". Гешев не беше питан ако това е така, какви са пазарните цени на такъв имот.

Въпросите къде живее Гешев бяха зададени от адвокат Николай Хаджигенов в началото на седмицата преди да започне поредната вечер на антиправителствени протести.

"По силата на каква нормативна уредба е разрешено обитаването на дом №5 в резиденция "Бояна" от Иван Гешев? Имал ли е друг главен прокурор такава привилегия? Извършен ли е ремонт преди нанасянето на Гешев и на каква стойност? Проведен ли е търг за ремонта и кой го печели? Охраняван ли е Гешев от БЗС в периметър на НСО? От бюджета на прокуратурата ли е платен ремонта на дом №5", са въпросите, които Хаджигенов е изпратил до Министерския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари