Ивайло Калфин: България изостава от Румъния

0
Румъния се откъсна доста от България, достигна Гърция и надмина Унгария, коментира Калфин
Румъния се откъсна доста от България, достигна Гърция и надмина Унгария, коментира Калфин Видео: NOVA

Румъния се откъсна доста от България, достигна Гърция и надмина Унгария, коментира Калфин

"Минималната работна заплата трябва да се повишава, това трябва да се случи с мерки, които да подпомагат работодателите. Румъния се откъсна доста от България. По развитие на икономиката достигна Гърция, а по доходи и заплати надмина Унгария. Изоставаме от Румъния".

Това каза Ивайло Калфин изпълнителен директор на „Eurofound“ в ефира на „Твоят ден“ по NOVA.

Цените на хранителните продукти в България много поскъпнаха, посочи той. Много от цените в страната ни и в Ирландия се доближиха, уточни Калфин.

Спекулата не е обяснение, поясни той. По негови думи може да се говори за картелни споразумения между големите производители, за влошаване на качеството на храните. „Основната причина за повишаването на цените е повишеното търсене. Когато се увеличават доходите и се раздават компенсации на всички това стимулира инфлацията“, посочи той. Калфин добави, че България, макар и селскостопанска държава, внася хранителните продукти. За Ирландия той каза, че почти всичко се произвежда там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    До Калфин..
    Уважаеми , България остана на светлинни години назад в развитието си , за разлика от Румъния . Сигурно защото " ТЪПИТЕ" румънци си имат производство, земеделие , енергетика и работещо население.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари