История за абсурда: Как бившият затворник Венцислав Ангелов-Чикагото учреди партия?

5
Русенецът със спорна репутация е чест герой в новинарските хроники
Русенецът със спорна репутация е чест герой в новинарските хроники Снимка: Фейсбук

Небеизвестният Венцислав Ангелов-Чикагото е често срещан герой в новинарските и съдебни бюлетини

Русенецът Венцислав Ангелов, познат на широката общественост с прякора „Чикагото“, е роден на 5 септември 1968 година. Баща е на 7 деца от 4-ри жени. Завършва СМУ „Феликс Дзержинский“ в Пазарджик, работил е в системата на МВР.

В периода 1984-1989 година е бил пряк участник във „Възродителния процес“ и „Голямата екскурзия“ – наименования, с които е наречен един от най-срамните периоди в новата българска история и последното голямо злодеяние на режима на Тодор Живков, пише Искра.бг. То е свързано с насилствената смяна на имената и прогонването на стотици хиляди български граждани в Турция. Само през 3-те летни месеца на 1989 г. 1/4 от територията на България е полуобезлюдена. Над 30 000 лекари, учители, инженери и други ценни кадри с висше образование занапред ще практикуват професиите си извън България.

Арестите на Чикагото и проблемите му със закона започват през 1996 година със задържане за хулиганство. През 2002 година обвиненията срещу него са за контрабанда на цигари. По-късно Прокуратурата му налага глоби за това, че не е обявил в срок фирми, изпаднали в несъстоятелност.

На 9 юли 2014 година Венцислав Ангелов е осъден в Русе на 6 години затвор за трафик на наркотици. В края на септември 2015 година Върховният касационен съд /ВКС/ намаля присъдата му на 3 години и половина. Какво се случва в действителност? Докато правосъдната ни система се задейства, Чикагото бяга зад граница и цели 3 години успява да се измъкне от правосъдието.

През юни 2018 г. е хванат в Лименщайн, Германия и попада директно зад решетките в Белене. За кратко. Година по-късно свободата отново изглежда като близка идея. Съдът взима предвид задържанията на Ангелов в ареста, работата, която е полагал и престоя му в килията. Фактите сочат, че той е изтърпял 2 години и 3 месеца затвор и му остава едва година и 2 месеца.

Всички сме чували как се развиват подобни сценарии. Кратката памет услужливо оставя неморалните постъпки назад в миналото и за отрицателно време затворникът се превръща в добрия самарянин. Послушание, дисциплина, трудолюбивост, активно участие в ремонтни дейности в затвора, водене на курс за промяна на криминалните нагласи, беседи – това са част от причините, смекчаващи обстоятелствата.

Благодарение на държанието си Чикагото преминава от строг на общ режим, а по-късно е предложен за условно предсрочно освобождаване. През последвалата 1 година, 2 месеца и 10 дни от присъдата за затворника остават единствено срещите с пробационен служител. Съдът решава, че те ще бъдат достатъчни за превъзпитанието на престъпника.

Поправил ли се е в действителност Венцислав Ангелов-Чикагото, определян от мнозина като луд човек? Голяма част от многобройните му активности в интернет навеждат на мисълта, че обществената нагласа е съвсем резонна. Русенецът вярва, че ние сме под ционистко робство, чиито изпълнители са всички, които са сатанисти, т.е. членове на масонски ложи и окултни общества. Те, твърди Ангелов, са продали душите си на Луцифер за власт и пари – княза на въздушната власт на планетата.

"Войната в Украйна ще продължи 5 години! Тя е важен фактор по налагането на библейски глад и нов световен ред от илюминатите“, категоричен е Венци Ангелов. Той е сигурен, че ционистите са го осъдили на смърт в секретно дело, проведено в Тел Авив, Израел. Вероятно сега, четейки, се питате дали написаното не е някаква шега. Уви, не е. И то съвсем не е всичко…

COVID-19 е най-голямата измама, хвърлена върху обикновените хора, убеден е Чикагото. Той нарича ваксините „убийци“ и се включва в големия протест на ПП „Възраждане“ в София против имунизацията срещу заразата. Противопоставя се на т.нар. „кемтрейлс“ – теория за химическите самолети, с които според него се създава изкуствено четвъртата вълна на коронавирус. Привържениците на твърденията защитават подозренията си с факта, че самолетите оставят след себе си необичайни бели линии.

В действителност това са кондензационни следи, образувани от сблъсъка между горещата водна пара от двигателите на самолетите с хладния въздух в по-горните слоеве на атмосферата. Не и за Ангелов. Воден от увереността си, той гордо залива със своите еднотипни транспаранти Русе и София през есента на 2021 г. В тях се обявява против задължителното ваксиниране. Лъжа, изречена с цел манипулация, тъй като имунизацията у нас е доброволна. Транспарантите все пак биват свалени, но това не успява да потуши агресията у конспиратора, напротив.

На 17 януари тази година русенецът качи видео в социалните мрежи как търси отговорност от д-р Ивайло Иванов в село Ново село. От клипа се разбира, че случката се е разиграла около 10:30 часа сутринта, в кабинета на лекаря. Повод за нападението над медицинското лице е поставена COVID ваксина на човек с операция на сърцето, който след няколко дни умира.

Фаталният край на пациента става повод съпругата му и Венци Чикагото да поискат сметка от медика, тъй като според тях инжектираната имунизационна субстанция е причина за леталния изход. Те започнали да снимат лекаря, въпреки неговото нежелание и възражения. Впоследствие се е стигнало до физическа агресия, придружена от непрекъсната вербална атака и от двете страни. На кадрите се вижда окървавеният лекар и Венцислав, който също е пострадал.

Чикагото се обръща към д-р Иванов с думите: “На салата ще те направя. Твоето място е в Белене. Ще те убия ти казвам, бе, ей, мършо“. Резултатът – антиваксърът оставя няколко населени места без лекар.

По всичко личи, че русенецът е запален фен на конспиративните теории и цялото му поведение се базира на тях. За него те са стопроцентови реални факти, а не обикновена хипотеза за тайни замисли, в основата на която често почиват болни илюзии. Къде обаче е границата между пристрастията към спекулациите за заговор и налудничавостта, която може да бъде истински опасна?

Воден от сляпата си вяра, на 21 юни Венцислав Ангелов-Чикагото основа своята „Народна партия истината и само истината“, чийто устав може да видите ТУК.

Казаното до момента ни навежда на заключението, че в България всички възможни и невъзможни хора, разбиращи и неразбиращи могат да влязат в политическия живот на страната. Погледнато от демократична гледна точка – събитието би могло да се разглежда като положително. Защо тогава е това осезаемо противоречие между фактите и здравия разум, неразбиращ подобна нормалност?

Редно ли е всеки, взел участие в няколко телевизионни предавания, да се смята за общественик и радетел на българското, понеже е станал разпознаваем за широката общественост? Кой подкрепя стартирането на политически проекти, перфектни по устав, но водени от користни цели? Трябва ли да вземем предвид тъмното минало на политическите лидери, които ни убеждават по време на своите предизборни кампании да им се доверим и въобще как е възможно да се довериш на човек с редица криминални прояви?

В момента у нас има регистрирани около 130 партии и предстои учредяването на още – „Български възход“ на Стефан Янев, евентуалният бъдещ проект на напусналия „Има такъв народ“ Радостин Василев и др. В тази цифра влизат такива, свързани с определени хора с нечисти подбуди, нисък морал и огромна жажда за власт и пари. Партии, превърнали се в роби на чужди идеали и стремежи – американски, еврейски, цигански, турски, руски и прочее. А има ли изобщо политическа сила, която да поставя на първо място, изцяло и безкористно, интересите на България?

През последните 15 години практиката е показала, че едни от най-пагубни за страната партии, това са ГЕРБ и партньорите им от ДПС. Техните притурки, излизащи периодично на политическата сцена у нас, маскирани като носители на възраждане и възход, са поредните пипала на октопода. Измествайки фокуса на избирателите от истински значимите теми и умишлено подклаждайки изкуствено създадени различия, те имат за цел сигурно и категорично да завземат властта. Резултатът е апокалиптичен. Мафията тържествува.

Такъв ли ще бъде случаят с Венцислав Ангелов-Чикагото? Предстои да разберем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    русенец
    Този е бивш катаджия. Старшина, защото няма висше. Изгонен от КАТ поради некадърност. А от да те изгонят от КАТ или от Митницата, трябва да си абсолютен идиот, без значение връзките, които са те вкарали там. Като виждате колко са способни катаджиите в пряката им дейност, според вас дали са способни да управляват държава?
  • 2
    3
    Ех, невежество си мисирке...
    За упоменатия период 1984 - 1989 г. т. нар. "пряк участник" тогава бяха стотици служители на МВР по заповед на Правителството. Нека и да не забравяме терора организиран от МИТ - взривове, осакатените и убитите ни деца, жени и мъже, всичките те абсолютно невинни български хора. Престъпление и предателство е в днешно време да обвиняваш безхаберно българите - запасняците от армията, редовите служители на МВР, всички хиляди хора, които са участвали при защитата на българската земя от чужд апетит за посегателство.
  • 4
    2
    до Редактора Мирослава Бонева
    "Резултатът – антиваксърът оставя няколко населени места без лекар". ДУНАВМОСТ, доктор Иванов не е оставял нито едно село без доктор и ни е отказал да практикува, дебили такива!!!
  • 27
    1
    русенец
    Той не е единственото лайно, учредило партия. Проблемът е, че малоумната рая гласува за такива.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари