Трима представители на БСП Русе са кандидати за Европейския парламент

2
Кандидатите за евродепутати бяха избрани след явно и поименно гласуване
Кандидатите за евродепутати бяха избрани след явно и поименно гласуване Снимка: Facebook

Кандидатите за евродепутати бяха избрани след явно и поименно гласуване

Русенската общинска организация на БСП проведе важна конференция. На събитието беше активно обсъдена подготовката за предстоящите избори, като бяха представени и предложенията на русенските социалисти за кандидати за депутати в Европейския парламент.

Предложението на Русенските социалисти към предизборната платформа е представителите на БСП в Европейския парламент да съдействат за реализиране на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, отнасяща се за крайдунавските общини като свързаност, защита на околната среда, благоденствие и укрепване на регионите. Основните акценти включват поддържане на целогодишна плавателност по р. Дунав, строителство на нов мост на р. Дунав при Русе и завършване на магистралата Русе - Велико Търново, част от Европейския път Е-85.

Гост на конференцията бе Цветелина Пенкова, член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Тя сподели отчет за своята работа и изрази вижданията си относно предизвикателствата пред Европейския парламент.

В началото на заседанието председателят на Общинската организация на БСП, Пламен Рашев, и неговият заместник, Биляна Иванова, поздравиха новите членове на партията за тази година и им връчиха членските карти. Кметът на Русе, Пенчо Милков, лично поздрави юбилярите на Русенската организация.

След явно и поименно гласуване, със събрани 61 и повече гласа, бяха избрани 14 кандидата, от които 3-ма русенци - Деница Иванова, проф. Любомир Владимиров и икономистът Сашо Стоянов.

Предложени бяха и 4 имена от гражданската квота, за представители на БСП в списъка с кандидат-депутати за Европейския парламент. "За отбелязване е, че Корнелия Нинова и Кирил Добрев не успяха да съберат 61 процента от гласовете, необходими за номинация, съобщи за БРЯГНЮЗ Пламен Рашев.

Конференцията беше успешен форум за обсъждане на важни теми и вземане на важни решения за бъдещето на партията и нейното участие в европейската политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    mischi
    Некадърните бизнесмени стават политици, некадърните политици - евродепутати! И и е чакаме да прокопсаме с такива!
  • 7
    6
    бай Танас
    Тревата до пояса,станала за косене,а те си правят седенки.Срамота другари.
  • 7
    5
    птица
    Няма значение партията, евро заплата от 8000 евро плюс добавки не се изпуска, така че тези са готови на всичко, а за нас 100 процентно увеличение на данъците, на цените и български народни приказки или дръвце ако не слушаме.
  • 0
    4
    до 3
    Тоя хитлер ще е някой крадлив,наркоман и долен престъпник
  • 0
    3
    Хитлер
    Шибани комуняги - марш в газовата камера!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари