Илиян Василев: Оставането на Стефан Янев в кабинета е гротеска

0
Оставката му е наложителна не за друго, а защото мисловните му нагласи замъгляват преценките му
Оставката му е наложителна не за друго, а защото мисловните му нагласи замъгляват преценките му

Оставката му е наложителна не за друго, а защото мисловните му нагласи замъгляват преценките му

Оставането на Янев в кабинета е гротеска, защото при него процесът на осъзнаване на реалностите и последствията, рего на решенията които трябва да се вземат е ретарден, като в забавен каданс и напълно нерелавантен.

От цялата драма на война и реалните последствия за България да избереш за тема на изказване семантичните измерения - определението дали е война или военна операция - и този човек е генерал?!

Как изглеждат на фона на войната неговите решения да се поддържаме и ремонтираме МИГовете си в Русия? Като малоумни не само защото харчим пари на вятъра, но и защото негово занятие и длъжност са да имаме боеспособна армия, а нямаме.

Негово задължение е да имаме защита срещу руска агресия, защото аргументът "няма пряка военна заплаха за България" почива върху рационално очакване. Това е все едно на 2 септември 1944 година да кажете Сталин няма да изпрати Червената армия в България. Едно нещо е сигурно - Путин е непредсказуем, следователно заплаха пряка има и нейното подценяване означава само едно той не е министър на отбраната, а на поканата на Путин у нас. Ерго оставката му е наложителна не за друго, а защото мисловните му нагласи замъгляват преценките му. Каза че няма да има пълномащабна война, война има /така му докладвало военното разузнаване?/ - изобщо има ли пилот в президентство, министерство на отбраната и специалните служби?

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Иван Витанов
    Мисля ,че позицията на Янев е национално отговорна.Твърде зависими сме от Русия. Принципната позиция е добра за един журналист,но народа как ще живее?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари