Христо Грозев: Путин е бил много вбесен, след като е гледал филма „Навални“

1
Сега филмът ще бъде гледан от поне още 20 милиона души, коментира разследващият журналист
Сега филмът ще бъде гледан от поне още 20 милиона души, коментира разследващият журналист Видео: bTV

Сега филмът ще бъде гледан от поне още 20 милиона души, коментира разследващият журналист

Наградата „Оскар“ е прагматично полезна. Сега филмът ще бъде гледан от поне още 20 млн. души. Това означава, че зрителите ще бъдат запознати с фактите, които изнасяме в този филм – Русия има програма за убийство и елиминиране на собствените си граждани - на всички, които имат смелостта да тръгнат против властта или да се кандидатират за президенти“.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV разследващият журналист Христо Грозев след церемонията за наградите „Оскар“, на които филмът „Навални“ бе отличен.

Филмът беше в голяма степен български. Идеята е българска. Голяма част от финансирането в началото беше мое“, посочи той.

Един филм има много по-голям емоционален ефект върху аудиторията, отколкото което и да е печатно разследване. От данни, които съм получил от хора, близки до Путин, след като той е гледал филма, е бил много вбесен. Предполагам, че филмът има връзка с опасността за живота ми“, подчерта разследващият журналист.

Организаторите на наградите не допуснаха изявление на президента на Украйна Володимир Зеленски, но според Грозев посланията му са били отправени.

Организаторите винаги са избягвали директно въвличане в политическия контекст. Режисьорът на филма Даниел Роър в изказването си заяви позицията по отношение на войната. Голяма част от нещата, които Зеленски би казал, ги казахме ние“, добави той.

Единственото, което искам да отправя като послание, е да се внимава с фактите, винаги да проверяваме какво стои зад думите на политиците. Това се опитваме от „Белингкат“ да правим и се надявам младото поколение в България само да търси фактите“, каза още Христо Грозев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    123
    Да го начукам на страхливата ти отрепка мръсна. Стой си в ел ей че ако те барнат братята ще станеш близалка на канибалите в Черния Делфин. Ти беше там и му прожектираше лично ли че даваш интервюта ?
  • 4
    8
    реалист
    Защо българите трябва да напуснат България и чак..тогава да бъдат оценени от цял свят? питам и отговор не искам!!! 20 милн.зрители, които ще гледат филма са много повече от русенските злобарии! Браво на Христо Грозев!!! Гордея се с теб!!!
  • 2
    7
    Нинов
    Чак Гьобелс ще им завиди на тия журналя и Оскарски играчори за пропагандата от страна на американските лобисти и организациики. Как му се иска на байдънчо да ги няма китайците и руснаците и да си дърпат необезпокоявани конците. Ама нейсе. Нищо ще пробутваме фалшиво лустро за лъскавия американски живот и клоаката Русия и Китай. И ония ми ти дебили ограничени зад Атлантика вярват на всяка негова дума. Като коне с капаци. Искат демокрация в щатите , която се поддържа с военна индустрия и войни извън територията й и то на всяка цена. Отиваме лека полека към трета част на представлението world war
  • -2
    6
    иванчо от острица
    Не разбрах за постиженията Не гледам телевизия Кои са
  • 4
    5
    замислен
    абе, Навални да не е черен или ЛГБТ, че филмът е взел Оскар?!? Щото иначе противоречи на „правата“ линия в Америка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари