Холандия надигра Бразилия пред 4000 души в Русе

0
Това е първа победа на “лалетата” над „селесаос“ от 52 години насам
Това е първа победа на “лалетата” над „селесаос“ от 52 години насам Снимка: fbv.org

Волейболистите на Холандия сътвориха най-голямата сензация в Русе до момента на Световното първенство в Италия и България.

Пред близо 4000 зрители в зала Арена Монбат "лалетата” записаха втора победа на шампионата, след като обърнаха и надделяха над олимпийския шампион Бразилия с 3:1 (21:25, 25:20, 25:20, 25:21) в третия си мач от Група В на Мондиал 2018. Това е първа победа на “лалетата” над „селесаос“ от 52 години насам – последният им успех беше през 1966 г. в Чехословакия.

Двубоят се радваше на голям интерес, като напълни трибуните в залата и се превърна в поредния празник за града. Той бе проследен от редица гости, сред които посланикът на Бразилия Ана-Мария Сапайо Фернандес и бразилските футболисти на „Лудогорец“, които деряха гърла за „селесао“ заедно със семействата си. Агитки и на двата тима подкрепяха съперниците, като се получи страхотен мач.

Най-полезни за холандския тим станаха Вуутер Тер Маат (1 блок, 2 аса) и Тийс Тер Хорст (2 блока) с 16 и 15 точки за победата. За олимпийските шампиони от Бразилия Дъглас Соуса (1 ас) и Лукаш Сааткамп (2 блока, 1 ас) се отчетоха с по 13 точки.

Холандия е на 3-о място във временното класиране в групата с 2 победи, 1 загуба и 6 точки. “Селесао” също има 2 победи и 1 загуба, но с 5 точки са 4-и. Двата тима на практика си осигуриха участие във втората фаза на първенството.

Днес Бразилия ще почива, докато холандците ще играят срещу Франция от 20,30 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари