Волейболният "Дунав" докосва титлата във Висшата лига

4
Русенци са само на крачка от титлата във второто ниво на шампионата
Русенци са само на крачка от титлата във второто ниво на шампионата Снимка: ВК "Дунав" Русе / VC "Dunav" Ruse / Facebook

Русенци са само на крачка от титлата във второто ниво на шампионата

Носителите на Купата на България Висша лига Дунав (Русе) са само на крачка от титлата във второто ниво на шампионата - Висшата лига. Воденият от Красимир Миронов тим се наложи като гост над Миньор (Перник) с 3:1 (25:15, 23:25, 25:22, 25:21) в първия финален двубой от надпреварата, изигран в зала "Борис Гюдеров".

Втората среща между двата тима е на 23 март (събота), от 17:00 ч. в Русе. Победа на русенци ще им донесе титлата и промоция в елита, успех на съперника ще вкара развоя в "златен" гейм. Загубилият ще играе плейаут с Марек Юнион-ивкони (Дупница), който завърши 11-и в efbet Супер Волей, съобщиха от BGvolleyball.com.

Гостите поведоха с 2:0, след което играта продължи равностойно. Постепенно състезателите от крайдунавския град поеха отново инициативата, и без проблем излязоха напред в мача.

Във втората част ролите се размениха - перничани тръгнаха ударно - 5:0, като диктуваха изцяло положението. В ключовите моменти (19:14) Ангел Павлов и съотборниците му набраХа инерция и се доближиха максимално (18:19), като дори изравниха (19:19). Домакините обаче устояха и затвориха гейма в своя полза с минимална разлика.

Третата част бе под диктовката на русенци през повечето време и те върнаха водачеството си в срещата.

Решителният четвърти гейм започна с превес на момчетата на Мартин Михайлов (4:2), но в крайна сметка след 11-та точка бяха пречупени от противника. Дунав доминираше до края и се поздрави с победата след 25:21 и крайното 3:1 гейма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари