Горнооряховчани се присъединиха към протестиращите във Велико Търново

1
Търновец не се уплаши от протоколите на полицията и пак излезе на протест
Търновец не се уплаши от протоколите на полицията и пак излезе на протест Снимка: Times.bg

Десетки протестиращи се събраха днес отново пред Руската църква в района на пътен възел „Качица“във Велико Търново, за да протестират срещу високите цени на храните, горивата и ниския стандарт на живот.

Началният час на протеста бе обявен от 17,30 ч. до 19,30 часа по думите на охранителните полицаи. Освен служители на „Охранителна полицияпротестът бе охраняван и от жандармерия.

Още около 17 часа пред църквата се събра голяма група недоволни с трибагреници и плакати, които споделиха, че пристигат с коли от Горна Оряховица, информира Times.bg.

На днешния протест липсваше един от основните организатори на недоволството срещу високите цени на горивата - Пламен Копанов, както и майки на деца с увреждания. Преди ден една от организаторите на майките – Ваня Димова обяви, че протестът за тази неделя се отменя, тъй като Валери Симеонов е подал оставка, но остават в готовност в случай, че парламентът не гласува оставката му.

На репортерски въпрос кой организира днешната гражданска проява, участници в нея споделиха : „самоорганизираме се“. Недоволните отново блокираха за кратко трафика, който върви по главен път София - Варна, като пресичаха или обикаляха пътния възел с развети знамена и надути свирки.

Те отново скандираха „Оставка“. На въпрос къде в каква посока се движат, те отговаряха- не знаем, водят ни! Преобладаващо в горнооряховската група участваха млади хора, предимно младежи.

Днес липсваха мотористи, както и представители на футболните агитки. Около 18 часа пристигна нова голяма група великотърновци. Сред хората се коментираше усилено, че днес има отлив от протестиращи великотърновци, тъй като през седмицата част от най- активните от миналата неделя са били привиквани в полицията, където са им съставяни предупредителни протоколи за отказ от участие в такива мероприятия. Един от тях е великотърновецът Петко Ганчев, който от десетилетия участва в протести, но сподели, че не се притеснява и пак е тук.

Привикаха ме в полицията, за да ме питат дали не съм организатор на протестите. Казах им, че не съм и ако някой иска да прави нещо лошо не би го правил по светло и пред свидетели“, обясни Петко Ганчев.

Източник: Times.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари