САЩ спряха доставката на бомби за Израел

1
Пратката с оръжия се състои от 1800 бомби с тегло 907 кг и 1700 бомби с тегло 226 кг
Пратката с оръжия се състои от 1800 бомби с тегло 907 кг и 1700 бомби с тегло 226 кг

Пратката с оръжия се състои от 1800 бомби с тегло 907 кг и 1700 бомби с тегло 226 кг

Съединените щати спряха временно доставка на бомби за Израел, след като той не успя да отговори на опасенията на Вашингтон относно плановете за нахлуване в южния град Рафа в Газа, заяви високопоставен американски служител, цитиран от АФП и БГНЕС.

"Миналата седмица спряхме една пратка оръжия. Тя се състои от 1800 бомби с тегло 907 кг и 1700 бомби с тегло 226 кг", заяви високопоставеният служител в администрацията на президента Джо Байдън при условие за анонимност. "Не сме взели окончателно решение как да процедираме с тази пратка", добави служителят.

Администрацията на Байдън взе това решение, когато се оказа, че Израел е на прага на мащабна сухопътна операция в Рафа, на която Вашингтон категорично се противопоставя. Израелски и американски официални лица обсъждаха алтернативи, но "тези дискусии продължават и не са отговорили напълно на нашите опасения", каза високопоставеният американски служител.

ъй като израелските лидери изглежда се приближаваха към момента на вземане на решение за такава операция, ние започнахме внимателно да разглеждаме предложените трансфери на конкретни оръжия за Израел, които биха могли да бъдат използвани в Рафа. Това започна през април".

Американският служител заяви, че Вашингтон е бил "особено фокусиран" върху използването на най-тежките 2000-килограмови бомби "и въздействието, което те биха могли да окажат в гъсто населени градски райони, както видяхме в други части на Газа".

Държавният департамент на САЩ все още преразглежда други трансфери на оръжия, включително използването на комплекти прецизни бомби, известни като JDAM, добави служителят. На 7 май Израел изпрати танкове в Рафа и завзе граничния пункт с Египет, но Белият дом заяви по-рано, че Израел е обещал, че това ще е "ограничена операция".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Абееее
    То е ясно, че няма как да се случи за един ден, но Израел си върви към приключване. Винаги е имало недоверие и антисемитизъм, но в момента планетата се тресе. Да бе, държали били финанси евреите. Е, и ?! За какво точно ще им послужат ако няма кой да им продаде суровина? Няма да е за един ден, но тази гнойна пъпка Израел ще приключи.
  • 0
    3
    Ariel
    Пак ще изпратят бомби,споко,те са братя,евреите имат две дьржави,Америка и Израел....
  • -2
    2
    Moni levi
    Аз съм гей секс бомба, мен да ме пратят! Всички палестинци ще изплаша с голямата си черна дупка, известна като ивицата гЪза!
  • 2
    1
    ====
    Започна се. Нали никой не си представя, че Израел ще съществува и една минута без щатите да са зад гърба му.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари