Протестиращите в София поискаха смяна на системата

1

Центърът на София е блокиран от четири протеста.

Най-големият от тях започна около 15ч. на пл. „Княз Ал. Батенберг” и е под формата на шествие. Той е под надслов „Смяна на системата”. Демонстрантите настояват за оставка на кабинета и промяна на политическата система.

Към него се очаква да се присъединят протестиращи от Перник, Пловдив и Пазарджик. Предполага се, че ще бъде блокирано движението по бул. „Цар Освободител”.

В 13ч. от пл. „Независимост” започна протестът, организиран от Росен Миленов, бивш служител на ГДБОП и ДАНС. Очаква се шествието да премине по бул. „Дондуков”, „Васил Левски”, „Цар Освободител” до пл. „Орлов мост” и да се слее с протеста „Смяна на системата", предава bTV.

Пак в 13 ч. се проведе протест на християнска общност. Те се събраха пред Паметника на съветската армия. Според тях новите предложения в Закона за вероизповеданията нарушават религиозните свободи в страната.

Последният заявен за днес протест в столицата е на майките на деца с увреждания. Началният му час е 17:30 ч. пред Министерски съвет. Те обявиха, че ще останат на улицата, докато оставката на Валери Симеонов не бъде приета в Народното събрание.

Заради протестите се забранява паркирането в центъра на София. Над 1000 униформени ще пазят за обществения ред, съобщи директорът на „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари