Големият воден проект на Русе: Разбит път, кал, отходни води се вливат в река Лом

3
Трябва ли да има инциденти и нещастни случаи, за да се обърне внимание на маршрута?
Трябва ли да има инциденти и нещастни случаи, за да се обърне внимание на маршрута? Снимка: Кис 13

Трябва ли да има инциденти и нещастни случаи, за да се обърне внимание на маршрута?

Във връзка със строителната дейност по улиците на кварталите "Средна кула" и "Долапите" преминаването на автомобили е силно затруднено и опасно.

Представяме ви сигнал на русенец, касаещ изграждането на канализация в "Средна кула" и "Долапите", подаден в платформата на Helpbook.info:

По ул. "Йордан Йовков" в кв. Средна кула след запълването на изкопите неравностите са толкова големи, че преминаването е силно затруднено. Същото е и по ул. "Сини вир" - дупки, големи неравности, незагладени насипи от камъни, необезопасени участъци. По същата улица на моста над река Лом, голяма дупка е покрита с...ламарина!?

Това е обходен маршрут във връзка с изграждането на канализацията и оттам преминава целият трафик посока Русе и обратно - Басарбово, Иваново, Божичен - леки, товарни автомобили, автобуси вкл. и ученическия. Изключително висока запрашеност има, когато е сухо или безобразна кал, когато вали.

Кой контролира дейността, кой следи обезопасяването на маршрута, спазването на мерките за безопасност?

Трябва ли да има инциденти и нещастни случаи, за да се обърне внимание на маршрута?

Като гражданин искам да минавам по улици с нормална пътна настилка, а не по строителни обекти. Защо не се работи по ул. "Басарбовска" и след като приключи ремонтът, тогава да се пусне за движение, за да започне ремонт по ул. "Сиви вир"?

В момента и двата маршрута са недопустими за преминаване на превозни средства и нямаме алтернатива. Моля да се окаже адекватен контрол над фирмите, извършващи ремонтните дейности. Искам да попитам още защо тръбите за отходните води се вливат в река Лом?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари