Глобяват „Трейс Груп Холд“ със 100 000 лева заради натрошените с чук жълти павета

0
За допуснатото умишлено увреждане е изпратен сигнал и до Софийска градска прокуратура
За допуснатото умишлено увреждане е изпратен сигнал и до Софийска градска прокуратура

За допуснатото умишлено увреждане е изпратен сигнал и до Софийска градска прокуратура

Столичната община налага глоба от 100 000 лева на „Трейс Груп Холд“, заради умишлено увредените жълти павета, при ремонта на Зона 4 от градския център, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Съставен е констативен акт, след подаден сигнал за умишлено счупване на цяло керамично паве от строителен работник. Наказателното постановление ще бъде издадено по чл. 20 от Закона на устройство и застрояване на Столичната община, тъй като той предвижда по-високи глоби за повреждане от Закона за културното наследство.

Жълтите павета в центъра на София са културна ценност и са положени в началото на ХХ век. Със заповед на министъра на културата от 2016 г., те са обявени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна ценност.

За допуснатото умишлено увреждане е изпратен сигнал и до Софийска градска прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари