Германски концерн: Високите цени на газа и тока ще останат дълги години напред

0
Намаляването на доставките на газ от Русия вече има негативни последици
Намаляването на доставките на газ от Русия вече има негативни последици

Намаляването на доставките на газ от Русия вече има негативни последици

Изпълнителният директор на германския енергиен концерн RWE Маркус Кребер смята, че високите цени на газа и тока ще останат дълги години напред, предава Energyworld.com.

„Тези цени ще останат за още три до пет години“, обясни той.

По думите на Кребер, е необходимо време за създаване на нов капацитет, както и докато други държави могат да доставят допълнителна енергия. Той приветства намерението на министъра на икономиката на Германия Роберт Хабек да реактивира въглищните електроцентрали, за да пести газ.

„Навсякъде, където можете да преминете към друг източник на енергия, трябва да го направите“, подчерта той.

Според него намаляването на доставките на газ от Русия вече има негативни последици.

„И ние получаваме очевидно по-малко от договореното количество“, заяви ръководителят на RWE, като добави, че следователно концернът трябва да купува газ на явно по-високи цени на пазара.

Въпреки че не вярва в продължаването на работата на последната атомна електроцентрала в Германия по-дълго от края на тази година, Кребер посочва, че RWE планира да разшири своите въглищни мини „Гарцвайлер 2“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123
    ето как "високо технологична" (държавата с една от най-слабите интернет връзки) Германия мина на въглища, а до вчера ни размахваха нагло пръст за нашите централи на въглища. нагла сган.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари